Vlatkovic.NET

Web site o tehnologiji, programiranju, muzici, kuvanju, knjigama, u stvari o svemu i svačemu...
Dizajn: www.studio7designs.com opensource web templates.


Najnovije na blogu

 Wednesday, March 4, 2009

Neverovatna je količina svinjarija i bljuvotina o kojima se priča i raspravlja ovih dana. Te mažnjavanje para u RIK-u, te Jovica Stanišić i CIA, te lupetanje i nesposobnost vlasti da se nosi sa krizom, ukidanje presuda huliganima, sakrivanje i plaćanje grehova batinaša... Više ne reagujem na sve to (da sam svestan), povukao sam se u ilegalu i pokušavam da koliko toliko ostanem normalan. Ipak je sve to previše gluposti i kretenizma za jedan život, u ovom slučaju moj.

Elem, evo opet sedim i besno kucam nad novom mega idijotijom srpske birokratije koja mi je podigla pritisak na 200, minimum! Ukratko, Teodor fon Burg  je čist genije, nacionalno blago Srbije, sa 16 godina je učestvovao na gomili takmičenja za matematičke talente i sa svakog doneo po neku medalju. Država na svoju ogromnu sramotu ne nalazi za shodno da stipendira takav talenat. Pretpostavljam iz prostog razloga što mediokriteti koji odlučuju o tome ne shvataju važnost i veličinu imanja takvog genija u našoj okolini jer bi svoja mesta i mesta planirana za svoje potomke, neminovno, tokom vremena, morali da prepuste nekome neosporno pametnijem i sposobnijem. Al' dobro, najurili smo tolike genije zadnjih decenija, možemo da prebolimo još jednog. Bitno je da imamo dovoljno Voja, Miladina, Toma, Velja, Ivica, Marica, Bokica, Uroša... Sram te bilo Srbijo.

P.S. Nego da ne urlam samo, ako neko zna neka javi kako da se pomogne Teodoru, žiro računi, fondovi, demonstracije, bedževi "Pravda za Teodora"...

Wednesday, March 4, 2009 2:54:00 PM (Central Europe Standard Time, UTC+01:00)
Friday, March 6, 2009 12:11:28 AM (Central Europe Standard Time, UTC+01:00)
Postovani g-dine Vlatkovic,
Dirnuta sam Vasom 'akcijom'. Ima ih vise - na FB dve. Nadam se da je posle nekoliko godina raznih clanaka jasno i da se radi o vanserijskom talentu i da se radi o politici forsiranja svoje dece i na takmicenjima i kod podele novcanih nagrada i stipendija. Mi smo strpljivo cutali prvih godina, a sada smo izneli na videlo zato sto je za Teodora verovatno kasno. On je veom razocaran i povredjen i ako se ukaze prilika otici ce. Medjutim, ovakva politika 'krade' buducnost stotine talenata u Srbiji i srozava njihove sanse za upise, stipendije, radna mesta, ...
Intelektualni genocid!
Friday, March 6, 2009 9:56:51 AM (Central Europe Standard Time, UTC+01:00)
Hvala Magda!

Žalosno je to što se dešava i strašno mi je žao što se Teodor, s pravom, tako oseća :( No, možda uspem na neki način da animiram makar svoju okolinu pa da probamo nešto da učinimo za Teodora. Ostaćemo u kontaktu.

Srdačan pozdrav
Predrag
Friday, March 6, 2009 4:40:04 PM (Central Europe Standard Time, UTC+01:00)
Daj da ga učlanimo u podmadak PUPS ili G17, dobiće odmah sve nagrade retroaktivno plus kamata.
All comments require the approval of the site owner before being displayed.
Name 
E-mail
Home page

Comment (HTML not allowed)

Enter the code shown (prevents robots):