Vlatkovic.NET

Web site o tehnologiji, programiranju, muzici, kuvanju, knjigama, u stvari o svemu i svačemu...
Dizajn: www.studio7designs.com opensource web templates.


Najnovije na blogu

 Sunday, April 15, 2007

Svojevremeno sam zbog kupovine automobila skuckao malo programče koje računa troškove kredita i lako može da se koristi za brzu orijentaciju u negostoljubivom kreditnom svetu. I evo njegovog web reizdanja (kreditinidigitron).

Postoje dva načina za upotrebu*. Prvi je da popunite glavnicu, broj meseci i kamatu pa da klikom na "Računaj ratu" dobijete iznos rate. Drugi računa u obrnutom smeru. Unesete broj meseci, kamatu i mesečnu ratu, koju možete da izdržite, i klikom na "Računaj glavnicu" dobijete glavnicu.  

* Naravno ne odgovaram za eventualne greške koje korišćenjem ovog digitrona mogu da nastanu. Kao što rekoh, namenjen je isključivo za orijentaciju.

Sunday, April 15, 2007 10:46:19 AM (Central Europe Standard Time, UTC+01:00)
 Wednesday, April 11, 2007
Evo da se pohvalim, konačno smo instalirali novi kućni radni sto. Nacrt je moj a ruke Omerove (majstora koga najtoplije mogu da preporučim za sve stolarske radove, za Omerov kontakt pošaljite mi mail).

 noviastal.jpg
Sto je u principu jako jednostavan ali funkcionalan. Sa dodatkom polica koje "vise" bez vidljivih nosača zauzima vrlo malo prostora što je u današnje vreme vrlo dobra osobina. Sto je za zid pričvršćen "L" profilima a police smo namontirali tako što smo u zid ubacili čelične šipke na koje smo ih "navukli".

Wednesday, April 11, 2007 9:59:34 PM (Central Europe Standard Time, UTC+01:00)
 Sunday, April 1, 2007
 #
 

Dobrodošli na Vlatkovic.NET

"Sebičnost neće više vladati u naukama kad se ljudi budu udruživali radi istraživanja. Umesto slanja radova akademijama, svi će hitati da objave ma i najmanje zapažanje koliko god ono bilo tek minimalno novo i dodaće: 'Ostalo ne znam'"

Evarist Galoa 1832. godine

Naleteo sam na ovu rečenicu pre otprilike dve godine i zapisavši je sa strane rešio da je jednoga dana postavim na svoj sajt kao moto. I evo sajta, a reči je izgovorio, ili bolje je reći, napisao , u trenutcima neposredno pred smrt veliki francuski matematičar Evarist Galoa i ne sluteći da je prorekao značaj i veličinu informatičke revolucije koja se upravo dešava. No ni genijalni Galoa verovatno nije mogao da zamisli količinu informacija koje kruže današnjim internetom isto kao što ni mi ne možemo da sagledamo koliko će tih informacija biti kroz nekoliko godina. U cilju povećavanja te količine a u kontekstu Galoaove genijalne misli o deljenju zapažanja i znanja evo i mog skromnog doprinosa toj ideji.

Na ovom sajtu ćemo se baviti svim i svačim :-). Verujem da će se ovde pisati i o programiranju, kuvanju, kućnim majstorijama, muzici, knjigama i već svačemu što meni, a nadam se i ostalim Vlatkovićima, padne na pamet :-)

Pozdrav, 
   Predrag Vlatković!

Sunday, April 1, 2007 10:02:37 PM (Central Europe Standard Time, UTC+01:00)